beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond trainen

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Het is belangrijk om je hond te trainen, om hem bepaald gedrag aan te leren en om elkaar goed te leren begrijpen. Doordat je je hond de betekenis van commando’s aanleert, kunnen jullie goed met elkaar communiceren en begrijpt je hond wat je bedoelt. Je kunt je hond dan vragen om bepaalde dingen te doen, of opdrachten geven om bepaalde dingen te doen. 

Je hond commando’s aanleren

Door je hond te trainen, leert jouw hond van jou de betekenis van commando’s. Ook leer jij het gedrag van je hond goed te begrijpen en zijn lichaamstaal (her)kennen. Zo weet je na verloop van tijd precies wat je van je hond kunt verwachten, na het volgen van een goede hondentraining of hondencursus.

Tijdens een goede hondentraining gebruik je de lijn van je hond niet als stuur of als middel om je hond te corrigeren, maar leer je je hond luisteren naar jouw commando’s. Vaak zijn dit gesproken woorden, maar een commando kan bijvoorbeeld ook een handgebaar zijn. 

Je hond trainen zoals jij dat wilt

Welke gedragingen je je hond leert, wat je ‘onder commando’ zet, bepaal je zelf. Welke gedragingen vind jij nuttig? Dat bepaalt wat je je hond gaat aanleren. Gedrag dat veel hondeneigenaren nuttig vinden om aan hun hond te leren, is bijvoorbeeld:

  • Je hond leren zitten
  • Bij je komen als je hem roept
  • Naar zijn mand gaan
  • Op 1 plek blijven
  • Etc.
 

Zodra je hebt bepaald welk gedrag je je hond wilt aanleren, ga je bepalen welke commando’s je hiervoor wilt gebruiken. Dit kunnen verbale commando’s zijn, visuele commando’s etc. 

Puppytraining voor een goede basis →

Door je hond te trainen en samen leuk bezig te zijn, krijg je een sterke band met je hond. Goed wederzijds begrip draagt ook zeker bij aan deze ontzettend belangrijke vertrouwensband met je hond. 

Je hond oefeningen aanleren →

Het aanleren van allerlei oefeningen hoeft zeker niet te leiden tot een circushond, maar maakt jou wel heel bewust van de wijze waarop je je hond nieuwe dingen kunt leren. Voor het optimaliseren van je trainingsvaardigheden is het aanleren van diverse oefeningen, dus ook heel nuttig. 

Je hond trainen

Door je hond te trainen, kan je je hond niet alleen commando’s en oefeningen aanleren, maar kan je zelfs het gedrag van je hond verbeteren. Bijvoorbeeld als je hond angstig is, blaft, niet alleen thuis kan zijn, etc.:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen