beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond staart naar andere hond

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Als je hond staart naar een andere hond, dan kan het zijn dat je hond aan het fixeren is. In het geval van fixeren, verstijft het lijf van je hond. Dit kan staand, zittend of liggend. Vaak houdt je hond zijn kop dan wat lager dan normaal. Je kunt hierbij ook spanningssignalen zien, zoals ‘pootje heffen’. 

In het erg als mijn hond andere honden aanstaart?

Je zult merken dat veel andere honden gespannen/ argwanend reageren op dit gedrag van je hond. Dit komt doordat de andere hond niet weet wat hem te wachten staat. 

Veel honden die fixeren, rennen daarna hard op andere honden af. Dit is voor andere honden vaak onprettig. Fixeren en vervolgens (hard) op andere honden afrennen, is voor de andere hond onheilspellend gedrag. De andere hond weet niet wat de intenties zijn van jouw hond. Fixeren en sprinten zijn ook gedragingen die horen bij jacht gedrag. De andere hond kan het gevoel hebben te worden aangevallen, ook als jouw hond alleen maar wil spelen en geen slechte intenties heeft. 

Leer je hond ontspannen gedrag bij andere honden

Wanneer honden rustig kennismaken met elkaar, dan sprinten ze niet recht op elkaar af. Honden geven elkaar dan subtiele conflictvermijdende signalen, draaien om elkaar heen, snuffelen aan elkaars achterste. Op die manier tasten ze elkaar rustig af. Leer je hond dat hij alleen rustig kennis mag maken met andere honden. 

Leer zelf de hondentaal zodat je weet waar je rekening mee moet houden. Herken angst, spanning, onzekerheid, etc. bij je eigen hond én bij andere honden. Wanneer is spel tussen honden nog leuk en wanneer moet je als eigenaar ingrijpen? 

Hulp bij je training?

Wil je graag leren hoe je je starende hond een rustige reactie op andere honden aanleert? Je cursus Sociale Hond helpt je verder:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen