beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden

Hond springt en hapt uit enthousiasme

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Energie en enthousiasme zijn leuk bij een hond, maar moeten soms ook gekanaliseerd worden, om te voorkomen dat het enthousiasme doorslaat in iets te veel enthousiasme en bijvoorbeeld springen en happen. 

Hond springt en hapt uit enthousiasme

Veel (jonge) honden kunnen heel enthousiast zijn en daarbij een beetje ‘doorslaan’. De hond is dan iets té enthousiast en kan daarbij (hoog) opspringen en/ of in kleding en ledematen gaan happen. 

Het gedrag van je puber hond in goede banen leiden 

Bij sommige honden moet je zelf voorzichtig zijn met je eigen enthousiasme. Als je teveel energie geeft, kan de hond daardoor ook (erg) hoog in zijn eigen energie komen. Dat kan resulteren in druk en ongecontroleerd gedrag, zoals springen en bijten. Herken je dit bij je hond? Wees dan terughoudend met wild spel, zoals trekspelletjes, samen rennen en ‘gek’ doen. 

Geschikte interactie met je hond 

Dat betekent natuurlijk niet dat je geen interactie kunt hebben met je hond, maar probeer dat te zoeken in activiteiten die een wat lager energieniveau hebben. Zoeken en speuren zijn bijvoorbeeld heel geschikt. Oefeningen waarbij de nadruk ligt op zelfbeheersing en rust, zijn dan heel geschikt en leren de hond ook daadwerkelijk iets goeds:

Hersenwerk met je hond

Heeft je hond eenmaal wat impulscontrole aangeleerd, dan kan je gaan oefenen met moeilijkere situaties. Je kunt de energieke interactie dan wel oefenen, door je af en toe iets drukker te gedragen, en tegelijkertijd zelfbeheersing te vragen van je hond. Op die manier leert jouw hond dat jouw drukke gedrag niet betekent dat hij mag springen en happen. Uiteraard bouw je je training altijd rustig op. 

Last van puber gedrag?

Net als ‘mensenpubers’, kunnen ‘hondenpubers’ ook lastig zijn. Je uitdagen, niet willen luisteren, blaffen, springen, happen en ander ongecontroleerd en vervelend gedrag. Klinkt dit bekend?

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Previous
Next

Verder lezen

hondentraining

Hondentraining

Hondentraining bestaat in heel veel vormen. Er bestaan zelfs verschillende methodes. Moet je met je hond hondentraining doen? Waarom wel

Lees verder >>