beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond speelt te wild

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Je hond speelt te wild. Wat nu? Sommige honden kunnen heel wild spelen. Zo wild, dat hun soortgenoten dat spel niet altijd kunnen waarderen, en de baasjes van die honden daarom ook niet. 

Speelstijl van een hond

De manier waarop je hond graag speelt met andere honden, noemen we een speelstijl. Verschillende speelstijlen zijn bijvoorbeeld:

  • Achter elkaar aan rennen
  • Met de bekken in elkaar
  • Fysiek stoeien
 

Honden die graag achter elkaar aan rennen en niet graag fysiek stoeien, zitten vaak niet te wachten op een hond die op hen springt. Terwijl een andere hond met die speelstijl, niets liever doet. Kies dus in eerste instantie type honden uit die van dezelfde speelstijl houden als jouw hond. 

Hond speelt te wild

Heb je een hond die wild speelt, kijk dan goed welke andere honden een partij voor jouw hond zijn. Rent je hond ongecontroleerd op andere honden af?

Mijn hond rent op andere honden af →

Kijk dan goed op welke honden je je hond wel en niet laat afrennen. Een hond die veel kleiner, ouder of angstiger is dan jouw hond, is geen goede partij. Leer je hond daarnaast ook om andere honden te kunnen negeren, zodat hij ook nog luistert als er andere honden in de buurt zijn.

Mijn hond luistert niet als er andere honden zijn →

Ook in aanwezigheid van andere honden wil je dat je hond luistert, al is het alleen al vanwege de veiligheid. Luistert je hond óók naar jou in aanwezigheid van andere honden, dan kan je zelf kiezen met welke honden je je hond wel en niet laat spelen. 

Je hond gecontroleerd met andere honden laten spelen

Bepaal dus zelf met welke honden je je hond laat spelen en roep je hond terug als je ziet dat je hond te wild speelt. Een (te) wild spel kan uitmonden in een onderlinge ruzie tussen de honden, natuurlijk wil je dat voorkomen. Ook andere honden moeten het spel waarderen. Is dat niet het geval, roep je hond dan bij je. Controle krijgen over het gedrag van je hond, in aanwezigheid van andere honden?

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen