beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden

Hond rent op mensen af

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Een hond die op mensen afrent, kan dit doen om verschillende redenen. Het kan enthousiasme zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn.

Hond rent op bekende mensen af

Een hond die op mensen afrent die hij goed kent, doet dit vaak omdat hij deze mensen herkent en gedag wil zeggen. Dit zal in de meeste gevallen met een vrolijke benadering gebeuren. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat een hond op iemand afrent die hij (her)kent en duidelijk niet leuk vindt. Vaak is het verschil in benadering voor jou als eigenaar wel duidelijk: is je hond enthousiast of niet? 

Hond rent op alle mensen af

Sommige honden vinden alle mensen leuk: het maakt niet uit wie je bent, je bent mijn vriend. In sommige gevallen springt de hond dan ook tegen mensen op. Hoewel de hond dit dan leuk bedoelt, wordt het door mensen niet altijd gewaardeerd. En daardoor door eigenaren eveneens niet.

Hond rent blaffend op mensen af 

Rent je hond blaffend op mensen af, dan is dat zeker niet altijd uit enthousiasme. Honden blaffen vaak naar dingen die ze spannend vinden en dit gedrag is dan argwanend, bedoeld om iemand op afstand te houden. Je hond kan dit ook alleen doen bij specifieke mensen, denk aan kinderen, mannen of mensen die bijvoorbeeld met een wandelstok lopen. 

Hoe ga je om met een hond die op mensen afrent?

Wanneer je hond op bekende mensen afrent, is dit misschien nog het minst vervelend. De bekende kent de hond en zijn intenties. Toch kan meer controle over het gedrag van je hond wel handig zijn. Immers, wat als het in de situatie niet veilig is om zomaar naar iemand toe te rennen. 

Er zijn een aantal slimme dingen die je kunt doen:

  • Gebruik een (lange) lijn zolang je hond nog niet helemaal onder controle is, om de situatie veilig en prettig te houden. Ondertussen kan je oefenen met het gedrag. 
  • Vraag mensen om zich op een bepaalde manier te gedragen. Enthousiaste honden kunnen zich soms makkelijker inhouden als ze door de mensen genegeerd worden. 
  • Blaft je hond naar mensen? De kans is groot dat dit een oorzaak van onzekerheid kent. Straf je hond hier niet voor, leer hem om beter met de situatie om te gaan. Wil je hierbij hulp? De cursus Sociale Hond kan je hiermee verder helpen. 

Meer informatie: 

 

De juiste training helpt je om dit gedrag te veranderen en verbeteren. 

De cursus Sociale Hond helpt je bij het stap-voor-stap aanleren van sociaal wenselijk gedrag van jouw hond naar vreemde mensen en andere honden:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Previous
Next

Verder lezen