Hond rent op andere honden af

Je hond rent op andere honden af met een reden. Die reden is per hond verschillend. Jouw hond kan andere honden leuk vinden of juist spannend. Dat laatste klinkt voor veel hondeneigenaren niet logisch. Waarom zou je immers op iets afrennen dat spannend is? Toch is dat bij honden vaak een reden om op andere honden af te rennen. 

Mijn hond vindt andere honden leuk

Dat is op zich een heel goed teken. Jouw hond heeft geleerd dat andere honden niet eng zijn, hij is dus goed gesocialiseerd met andere honden. Toch is het niet altijd handig als je hond op andere honden afrent. Niet alle andere honden reageren aardig, al denkt je hond nu misschien nog van wel. Is een andere hond aangelijnd, dan kan dat zijn omdat deze hond niet vriendelijk reageert op andere honden, of bijvoorbeeld omdat de hond geblesseerd is. Wees dus voorzichtig met honden die zijn aangelijnd. Maar ook andere honden die loslopen in een losloop gebied willen niet allemaal spelen. Kies dus de honden uit die wel een leuke speelkameraad zijn voor jouw hond en leer je hond ook om andere honden te negeren

Mijn hond rent hard op andere honden af

Rent jouw hond hard op een andere hond af, dan kan dit voor de andere hond heel bedreigend zijn. Die kan hier erg van schrikken, evenals de eigenaar. Zij kennen immers de intenties van jouw hond niet. Zijn de honden eenmaal met elkaar bekend en klikt het goed? Dan zal het geen probleem zijn om je hond hard op deze hond af te laten rennen.

Hond rent op andere honden af

De eigenaar weet dan immers ook wat hem te wachten staat. De ene hond kan er beter mee om gaan dan een andere hond, als jouw hond hard op een hond afrent. Zorg dus dat je controle krijgt over je hond, zodat je zelf kunt beslissen (en wel of niet toestaan) of je hond op een andere hond afrent. 

Mijn hond blaft naar andere honden 

Rent je hond op andere honden af en gaat hij er vervolgens naar staan blaffen? Dit is vaak een teken dat je hond andere honden spannend vindt. Met dat blaffen geeft hij aan niet goed te weten wat hij kan verwachten van de andere hond. Niet alle andere honden zijn hiervan gediend. In het beste geval negeren ze jouw blaffende hond, maar echt prettig voor de andere hond is het niet. Het kan een vervelende reactie van de andere hond uitlokken. Die reactie maakt de ervaring er voor jouw hond niet beter op. Wil je dit gedrag veranderen, dan is het verstandig om hier op de juiste manier mee aan de slag te gaan. Lees hier meer over blaffen naar andere honden.

Mijn hond snauwt naar andere honden

Uitvallen naar andere honden is een veel voorkomend probleem. Je hond kan zelf op andere honden afrennen en er vervolgens naar uitvallen. Het kan ook zo zijn dat jouw hond uitvalt naar een andere hond zodra die op jouw hond komt afrennen. Heb je te maken met uitvalgedrag van je hond? Het is belangrijk om te begrijpen waarom jouw hond dit gedrag vertoont en hoe je er het beste mee kunt omgaan. Je kunt hier verder lezen: meer informatie over uitvallen

Waarom rent mijn hond op andere honden af?

Misschien is de reden van het gedrag van je hond niet heel duidelijk voor je? Aan de hand van het gedrag van je hond, zijn lichaamstaal en communicatie signalen, is af te lezen hoe je hond zich voelt. Iemand die goed hondengedrag begrijpt, kan dus zien waarom een hond doet wat hij doet. Om je hier meer in te verdiepen, kan je de gratis 'week van de stresssignalen' volgen. Door signalen van stress/ spanning, verraad je hond dat hij zich niet helemaal zeker voelt. Het is dus goed om deze signalen te herkennen. Ook omdat de emotie van jouw hond, bepaalt hoe jij het beste met de situatie kunt omgaan. 

Heb je een vraag? Mail naar info@hondentaak.nl 

Verder lezen:

Hond hond gromt naar andere honden >>
Mijn hond valt uit naar honden >>
Tijdens het wandelen trekt mijn hond naar andere honden >>


Aan de slag met dit gedrag van je hond?

Ik wil mijn hond sociaal wenselijk gedrag naar andere honden aanleren >>