beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond regen uitlaten

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Je hond in de regen uitlaten, er zijn leukere dingen voor de meeste hondeneigenaren en honden. Sommige honden hebben echt een ontzettende hekel aan wandelen in de regen, andere honden hebben er niets van en willen hoe dan ook graag wandelen. 

Je hond in de regen uitlaten, hoe maak je er het beste van?

Zorg allereerst dat je zelf goed bent aangekleed. Waterdichte schoenen, broek en jas, dan loop je al een stuk comfortabeler en warmer. Vermijd als het even kan een paraplu als je een hond hebt waarbij je tijdens het wandelen beter twee handen beschikbaar hebt. Dan is een paraplu namelijk vooral heel onhandig. 

Heeft je hond een grote hekel aan regen, probeer dan als het even kan tussen de buien door te lopen. Ook voor honden bestaan er regenjassen. Misschien doe je je hond daar een groot plezier mee?

Regenjassen te koop bij Medpets

Merk je dat je hond zijn energie slecht kwijt kan als het regent, omdat hij het buiten niet prettig vindt, bied je hond dan in huis oefeningen of hersenwerk aan. 

Wat te doen aan de natte hond?

Een geur die bij het gros van de mensen geen favoriet is, is die van natte hond. Je hond komt na het wandelen in de regen in de auto en in huis en is dan nat.  Spullen die kunnen bijdragen aan een prettigere ervaring na het uitlaten van je hond in de regen:

 

Niet elke hond is er fan van om afgedroogd te worden, een badjas is een handig alternatief. Deze trek je aan na de wandeling, als je hond nat de auto of het huis in moet. Na een tijdje doe je de badjas uit en is je hond (zo goed als) droog. Het zorgt er ook voor dat je natte hond niet teveel afkoelt. Vindt jouw hond ‘alles goed’ en is hij nergens bang voor? Dan kan een waterblazer ook erg goed dienst doen om de hondenvacht goed te drogen. Wil je heel graag de pootjes van je hond afdrogen, maar is dat veel gedoe? Een likmat met smeerbare beloning kan goed dienst doen, om je hond iets te doen te geven ondertussen. Bekijk deze video hoe je de likmat gebruikt. In de video wordt de limat gebruikt om de hond te kunnen borstelen, maar hij kan ook goed dienst doen om de poten van je hond te kunnen afdrogen. 

Je hond in huis vermaken met 35+ oefeningen

Is het buiten minder leuk en merk je dat de verveling optreedt? Ga in huis met je hond aan de slag met meer dan vijfendertig verschillende oefeningen. Ook nog eens heel nuttig, want je leert er steengoed door communiceren met je hond:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen