beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hond reageert op andere honden

  Diervriendelijke aanpak

  Neem gerust contact op

van 80 reviews
Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Als je hond reageert op andere honden, dan kan dat een aantal dingen betekenen. Door goed naar je hond en zijn gedrag te kijken, kan je zien waarom hij reageert op andere honden. Zo’n reactie op andere honden kan bijvoorbeeld zijn: stilstaan, gaan liggen, staren naar de andere hond, ernaar blaffen, er op af rennen of uitvallen. Deze reactie is niet bij alle honden naar alle andere honden hetzelfde. Soms reageert een hond op bepaalde honden wel en op andere honden niet. Laten we eens kijken wat hier precies aan de hand is:

Hoe reageert jouw hond op andere honden?

De reactie van jouw hond op andere honden, kan veel zeggen. Bijvoorbeeld als jouw hond andere honden uit de weg gaat, stokstijf blijft staan, er jolig op af rent of naar andere honden uitvalt. We noemen dit ook wel ‘coping mechanismen’, die verklappen dat je hond zich bij andere honden (nog) niet heel ontspannen en rustig kan gedragen. 

Je kunt je hond zo’n ontspannen reactie op andere honden, gelukkig wel aanleren:

Leer je hond om andere honden te negeren

Bij veel honden is het bovendien mogelijk om goed sociaal contact met andere honden op te bouwen. Dit vraagt wel om goede begeleiding van jouw kant.

Wil je advies over het gedrag of de training van jouw hond? Neem gerust vrijblijvend even contact met mij op. Ik help je graag verder om te bepalen wat jij en je hond nodig hebben.

Hond reageert op sommige honden

Het komt vaak voor dat honden op bepaalde honden wel reageren en op andere honden niet. Waarom dit is, kan bijvoorbeeld te maken hebben met:

  • Het gedrag van die andere hond
  • De ervaringen van jouw hond met die andere hond
  • De ervaringen van jouw hond met een hond die lijkt op die andere hond
  • Het gebrek aan ervaringen van jouw hond met andere honden
  • Het uiterlijk van de andere hond
  • De kleur van de andere hond
  • De maat van de andere hond
  • Etc.

Het is dus niet zo dat honden op alle soortgenoten op dezelfde manier reageren, hier kan veel verschil in zitten.

Je hond een ontspannen reactie aanleren

Reageert jouw hond op andere honden op een manier die je niet prettig vindt? Leer je hond dan een andere reactie aan. Dit gedrag kan je trainen, door op de juiste manier met dit gedrag van je hond aan de slag te gaan. Trap niet in de valkuil je hond te corrigeren, maar leer hem ander (beter) gedrag op een ontspannen manier:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen