beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond piept naar andere honden

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Een hond die piept naar andere honden, kan dit doen omdat;

  • De hond heel graag met de andere hond wil spelen en niet kan wachten ernaartoe te gaan, vanuit enthousiasme dus. 
  • Omdat hij de andere hond spannend vindt. Ook dan kan het zijn dat je hond richting de andere hond trekt. Hij wil de hond onderzoeken, of wegjagen
  • Piepen kan ook een uiting van angst zijn, je zult in dat geval aan de lichaamstaal van de hond kunnen zien dat hij angstig is. Een hond kan ook piepen wanneer de andere hond nadert of contact maakt. 
 

Door goed te kijken naar lichaamstaal en signalen van spanning, kan je aan je hond zien waarom hij piept. Ken je je hond goed, dan kan je aan hem zien of gedrag ontstaat vanuit enthousiasme, spanning of angst. Het is belangrijk te begrijpen hoe je hond zich voelt, omdat je daar als eigenaar op wilt reageren. Als je hond enthousiast is, zal je andere beslissingen nemen dan wanneer je hond angstig is. 

Hond piept naar andere honden en trekt ernaar toe

Het kan zo zijn dat jouw hond piept naar andere honden omdat hij er naartoe wil gaan. Dat zegt nog niets over het ‘waarom’ van het piepen, al zou je kunnen denken dat je hond alleen naar andere honden toe wilt als hij dat leuk vindt. Toch zie je vaak dat onzekere of angstige honden met een actieve copingstijl, de neiging hebben om ook op spannende situaties af te gaan. Dit is dus niet altijd per definitie een goed idee. Ook hierom is het heel belangrijk dat je als eigenaar weet hoe je moet handelen in reactie op gedrag van je hond.

Je hond leren om niet te piepen naar andere honden 

Welke oorzaak het gedrag ook heeft, het piepen naar een andere hond betekent dat je hond enige vorm van opwinding ervaart. Bij voorkeur wil je misschien dat je hond lekker ontspannen blijft bij het zien van een andere hond? Of misschien zou je graag willen dat je hond ook leert om andere honden te negeren? Opwinding bij het zien van andere honden, kan ertoe leiden dat je minder controle hebt over het gedrag van je hond tijdens het wandelen.

Vraag de gratis mini cursus Controle aan 

Het kan ertoe leiden dat je hond niet meer goed luistert als er andere honden in de buurt zijn. Dit kan vervelend en zelfs gevaarlijk zijn. Omdat je hond een straat kan oversteken als hij een andere hond ziet of bijvoorbeeld wanneer een andere hond niet zo graag benadert wordt en vervelend reageert op je hond. 

Ontspannen wandelen

Je hond leren om te ontspannen tijdens het wandelen en niet te piepen wanneer hij een andere hond ziet? Controle houden over het gedrag van je hond in de buurt van andere honden:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen