beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond onzeker buiten

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Is jouw hond onzeker als je met hem buiten loopt? Waarom is je hond onzeker en hoe kan je je hond helpen aan meer zelfvertrouwen?

Hoe weet je dat je hond onzeker is, buiten? Dit kan je zien aan gedrag en signalen. Gedrag dat verraad dat je hond onzeker is:

  • Je hond is buiten constant alert
  • Het liefst wil hij niet naar buiten
  • Hij blaft naar dingen die hij spannend vindt

 

Ook kan je hond allerlei signalen van spanning vertonen. Deze signalen zijn soms heel subtiel en niet altijd erg duidelijk. Leer deze signalen herkennen. Vraag hier gratis meer informatie aan. 

Hond durft niet naar buiten

De kans is groot dat je hond nog moet wennen aan zijn buiten omgeving. Dat kan komen omdat je hond een pup is daardoor nog nauwelijks iets van de wereld heeft gezien. Je merkt dan vaak dat je pup nog aarzelt om mee lopen aan de lijn. Het kan ook zijn dat je hond geen pup meer is, maar mogelijk niet zo goed gesocialiseerd of afkomstig uit een andere omgeving, zoals het buitenland

Onbekend maakt onbemind

Dat wat je hond niet kent, is onvoorspelbaar en dus spannend. Veiligheid is voor je hond een eerste levensbehoefte, dus als hij zich onveilig voelt dan geeft dat veel spanning. Honden gaan op verschillende manieren met spanning om. Die omgangsvormen noem je coping

Je onzekere hond beter begrijpen

Vraag gerust de gratis video aan op deze pagina om het gedrag van je onzekere hond beter te leren begrijpen. Inzichten zijn nodig voor verandering. Als jij je onzekere hond beter begrijpt, kan je ook beter inschatten hoe je op een goede moment omgaat met deze onzekerheid. 

Hoe ga je om met een onzekere hond?

Heel simpel gezegd, zal je je hond op zijn eigen tempo moeten laten wennen aan zijn nieuwe omgeving. Dit noem je ook wel socialisatie. Een pup socialiseren gaat veel sneller dan het socialiseren van een oudere hond. Een pup leert sneller en zal ook situaties generaliseren. Volgens de wetenschap zal een oudere hond niet leren generaliseren, het zal daardoor langer duren om een volwassen hond aan situaties en indrukken te laten wennen.

Is je hond algeheel wat onzeker? Leuke dingen doen met je hond zoals Hersenwerk of Oefeningen dragen ook bij om je hond meer zelfvertrouwen te geven.

Werk aan het zelfvertrouwen van je hond

Je hond minder onzeker maken? Vergroot zijn zelfvertrouwen:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen