beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond negeren bij blaffen

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Moet je je hond negeren als hij gaat blaffen? In sommige situaties zal dit helpen. Om te weten of negeren gaat helpen om het blaffen van je hond te stoppen, moeten we eerst weten waarom je hond blaft.

Negeren bij blaffen in welke situaties? 

Blaft je hond naar iets in zijn omgeving? Dan is de kans groot dat hij dat doet omdat hij datgeen spannend vindt en/ of wil wegjagen of uitdagen. 

Als je hond bijvoorbeeld blaft naar iets, dan zorgt het negeren van blaffen er niet voor dat het blaffen stopt. Tenzij je hond door jou op een of andere manier wordt beloond voor het blaffen. 

In welke situaties werkt dit wel?

Blaft jouw hond naar jou om aandacht? Dan kan negeren wel erg goed werken om het blaffen te laten stoppen. 

Het gevolg van het negeren van het blaffen bij een hond die gewend is dat je reageert op het blaffen, kan wel zijn dat de hond beter zijn best gaat doen. Harder gaat proberen. Omdat het eerder wel altijd een reactie heeft uitgelokt. Met andere woorden:  je hond heeft geleerd dat blaffen werkt.

Ga je toch reageren op het moment dat je hond harder gaat blaffen, dan gaat hij alleen maar leren dat hij harder zijn best moet doen. Negeren kan dus moeilijk zijn.

Betere opties dan negeren?

Voorkomen van gedrag is altijd de beste optie. Leer dus in welke situaties je hond blaft en probeer het blaffen voor te zijn. Kijk of je de situatie kunt aanpassen, je hond ander gedrag kunt leren. Is dit lastig? Je hoeft het niet alleen te doen. 

Vraag om hulp

Een hondentrainer of gedragstherapeut weet vaak slimme manieren om ongewenst gedrag te laten afnemen en je hond ander gewenst gedrag aan te leren. 

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen