beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond is te enthousiast naar andere mensen

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Als je hond te enthousiast is naar andere mensen, kan dit lastig zijn. Leuk dat je hond enthousiast is, maar ’te’ enthousiast is niet altijd handig.

Te enthousiast gedrag naar andere mensen, kan resulteren in opspringen en iedereen willen begroeten. Ook mensen die daar niet op zitten te wachten. Echte ‘hondenmensen’ zullen misschien niet direct geïrriteerd reageren, maar de mensen met nette kleren waarschijnlijk wel. 

Leer je hond aan om mensen te negeren

Enige controle over het gedrag van je hond is handig, zodat het (te) enthousiaste gedrag niet leidt tot een ongeleid projectiel. 

Je zult als eigenaar dit enthousiasme in goede banen moeten leiden en enige vorm van zelfbeheersing moeten aanleren aan je hond. We noemen dit ook wel ‘impulscontrole’ in hondentraining. Dit betekent dat de hond letterlijk leert zijn impulsen te controleren. Hij wil iets, maar moet leren zich in te houden. Voor een (te) enthousiaste hond, een belangrijk onderdeel van de training. 

Hoe ga je om met (te) enthousiast gedrag naar andere mensen?

Het is belangrijk om als eigenaar de verantwoordelijkheid te nemen het gedrag van je hond in goede banen te leiden. Hier komt ook het begrenzen van het gedrag van je hond bij kijken. Een hond moet leren wat gewenst gedrag is en wat niet, hij zal zelf  anders gewoon doen wat hij leuk vindt. 

Leer je hond dus welk gedrag je van hem wenst. Heb je een puber? Dan kan dit een uitdaging zijn. Kijk bij onze puber cursus voor meer informatie. 

Leer je hond om mensen te negeren

Het is prettig als je hond in staat is ook mensen te passeren zonder enthousiast te reageren. Dit kan je een hond aanleren op een leuke manier, zonder correcties of straf, zodat de hond uiteindelijk uit zichzelf mensen links laat liggen tijdens het wandelen of als ze op bezoek komen. Wil je hulp bij deze training?

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen

Hond trekt

Hond trekt

Het komt vaak voor dat een hond trekt tijdens het wandelen. Waarom eigenlijk? Wandelen met een trekkende hond is natuurlijk

Lees verder >>