Hond is bang voor mij

Adopteer je een hond, dan verwacht je misschien niet dat hij bang voor je is. Toch is dit niet zelden het geval. Zeker als een hond erg onder de indruk is van alles, dan is de kans groot dat hij ook zijn nieuwe eigenaar in beginsel nog niet echt vertrouwt.

Wennen kost tijd

Een hond moet altijd wennen aan een nieuwe omgeving. Zijn woonomgeving is hoe dan ook nieuw bij een nieuwe eigenaar. Maar betreft het een hond die afkomstig is uit een ander land, dan is alles nieuw. De omgeving, de geuren, de mensen, de honden, de drukte, de grond, de straten, de auto's etc. etc. Ga maar na hoeveel stress dat kan geven, als je hele wereld op zijn kop staat. 

Vertrouwen opbouwen 

Een geadopteerde hond heeft dus tijd nodig. Soms heel veel tijd. Vertrouwen kan je niet afdwingen, vertrouwen moet je verdienen. En al helemaal bij een hond, want een hond doet nooit alsof. Die begrijpt niet wat er van hem verwacht wordt. Dat het fatsoenlijk zou zijn om zijn nieuwe baasje even lekker te knuffelen. Om dankbaar te zijn voor zijn rescue. Een hond is alleen maar in de war en de weg kwijt. En het beste dat je hem kunt geven is tijd en de ruimte. De ruimte om in zijn eigen tijd te wennen aan deze nieuwe plek. Stapje voor stapje. 

 Hond is bang voor mij

Gratis video om je bange hond beter te begrijpen

Meer leren over angst bij jouw hond, de oorzaak van deze angst en de mogelijkheid om de angst te verminderen? Vraag hier de gratis video aan: