beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond is bang voor mannen

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Honden die bang zijn voor mensen, zijn dat vaker voor mannen dan voor vrouwen. Hoe komt dat? 

We denken vaak dat een hond slechte ervaringen heeft opgedaan met hetgeen waar hij bang voor is.

Het is dus makkelijk te denken, als je hond bang is voor mannen, dat dat komt doordat je hond door een man is mishandeld bijvoorbeeld. Zeker als je de historie van je hond niet helemaal kent, kan dit een aanname zijn. Één die niet per se onwaar is, maar ook niet per se waar hoeft te zijn.

Als een hond bang is, kan dit diverse oorzaken hebben. Je kunt hier lezen wat de mogelijke oorzaken van angst bij je hond zijn. 

Hond is bang voor mannen die aankijken

Soms reageren honden vooral op mannen die naar de hond kijken, de hond direct aandacht geven. 

Een hond recht is de ogen aankijken, is voor de hond confronterend. In hondentaal betekent ‘recht in de ogen aankijken’ namelijk ‘de confrontatie willen aangaan’. 

Een hond kan daardoor geïntimideerd raken en bijvoorbeeld in reactie daarop naar de man blaffen of uitvallen. 

Leer je hond om mensen te negeren 

Hond is bang voor onbekende mannen 

De angst voor mannen kan zich beperken tot mannen die de hond niet kent. Mannen die hij wel kent, zal hij eerder vertrouwen. Omdat hij weet wat hij kan verwachten van die man. Tenzij de eerdere ervaringen voor de hond niet positief zijn geweest, dan kan het juist zijn dat de hond extra bang is voor deze bekende man. 

Mannen met een hoed, zware stem, indrukwekkend postuur etc. 

Het komt ook voor dat een hond vooral bang is voor specifieke mannen. Mannen die moeilijk lopen, met een stok lopen, een hoed dragen, een extra zware stem hebben, groot van postuur zijn, etc.

Leer deze kenmerken herkennen, zodat je weet wat je kunt verwachten van je hond. 

Angst verminderen

Angst kan je verminderen, door de juiste ervaringen en gedragingen te trainen. Leren op welke manier je angst bij je hond kunt verminderen? 

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen