beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond is bang voor geluiden

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Wanneer je hond bang is voor geluiden, is het goed om te weten hoe je daar het beste mee kunt omgaan. 

Angst kan met de tijd erger worden, het beste is dus te starten met de juiste aanpak voordat de angst zo erg wordt dat training ook moeilijker zal worden. Angst voor geluiden is te trainen, ook als de angst heel erg is. 

Angst voor geluiden

Honden kunnen bang zijn voor geluiden. Dit begint vaak doordat de hond van een (hard) geluid is geschrokken. Denk aan vuurwerk, onweer, schoten etc. Door een vervelende ervaring (bijvoorbeeld een schrik reactie), kan zo’n geluid een negatieve betekenis krijgen. Vanaf dat moment wordt de hond bang voor deze geluiden. Vaak ook wanneer het geluid niet erg hard is. De angst wordt dan erger, doordat de hond ook gaat reageren op zachtere geluiden. In veel gevallen gaan de honden ook reageren op andere geluiden. En schrikken ze bijvoorbeeld ook ineens van een dichtslaande autodeur. 

Mijn hond wil vluchten als hij geluiden hoort

Door te vluchten, wil de hond zichzelf in veiligheid brengen. Wanneer de hond erg veel angst heeft voor geluiden, zal hij niet meer open staan voor training of een reactie op een commando, als hij zo bang is voor geluiden. Is de angst (nog) niet zo erg, dan kan er soms nog getraind worden in zo’n situatie. Wanneer de hond alleen maar wil vluchten en nergens meer op reageert zodra hij deze geluiden hoort, dan zullen we de training heel rustig moeten opbouwen. 

Je hond trainen als hij bang is voor geluiden

Geluidsangst is trainbaar, ook als de hond heel erg bang is. Een training stem je altijd af op de behoeften van de hond op dat moment, dat is bij geluidstraining niet anders. In deze cursus leer je hoe je dit stap-voor-stap aanpakt:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen

Online cursus Sociale Hond hondentaak

Kwispelen

Kwispelen is hondengedrag waarbij de hond zijn staart heen en weer beweegt. Soms langzaam, soms snel. De hond kan dit

Lees verder >>