beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond mee naar een restaurant

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Je hond meenemen naar een restaurant kan een uitdaging zijn. Hoe zorg je ervoor dat dit goed verloopt?

Begin makkelijk

Zoals alle nieuwe situaties, kan je ook het bezoeken van een restaurant met je hond oefenen. Bij het oefenen van iets nieuws is het altijd belangrijk dat je makkelijk begint. Dat houdt in:

  • Bezoek een restaurant op een rustig moment van de week/ dag
  • Ga eerst voor een kopje koffie en niet direct voor een uitgebreide maaltijd
  • Ga nog geen gedrag van je hond ‘eisen’, maar beloon ontspanning

Wees voorbereid

In het restaurant kan je het voor je hond op een aantal manieren makkelijker maken. Ga voor succes en maak het jezelf en je hond zo makkelijk mogelijk:

  • Neem een kleedje mee waar je hond aan gewend is (bij voorkeur heb je je hond thuis al geleerd dat hij beloond wordt voor het betreden van dit kleedje)
  • Zorg voor een lekker kluifje of een gevulde Kong (waar je hond een poosje ziet mee is) en een bakje water
  • Kies in het restaurant een plekje waar je hond in een hoek kan liggen. Zo beperk je hem, om te voorkomen dat hij her en der gaat buurten, en geef je hem de meest rustige omgeving.

Als je hond blaft als er iemand langsloopt

Blaft je hond naar mensen en/ of honden als je op een terras zit? Doet hij dit in andere situaties ook? Kijk hier hoe je met dit gedrag aan de slag kunt:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen