beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond hapt naar mensen

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Als je hond hapt naar mensen, dan is duidelijk dat je hond hen op afstand wilt houden. Waar heeft dit mee te maken en wat kan je eraan doen?

Een hond die hapt, wil iemand op afstand houden. Vaak lukt dit door te happen of door te bijten. Ken je de subtiele signalen die je hond vertoont voorafgaand aan happen of bijten? Vaak geeft een hond namelijk al aan dat hij zich niet zo prettig voelt in de situatie. Deze signalen van ongemak of spanning, zijn te herkennen als je weet waar je op moet letten. Dit is dus heel belangrijk. Vraag hier gratis meer informatie aan over stress signalen

Hond hapt naar bezoek →

Hond hapt in de lucht naar mens

Happen naar mensen kan ook in de lucht zijn, dus niet raak. Happen kan ook raak zijn, maar veroorzaakt vaak nog geen echte schade. Als een hond echt hapt naar mensen en ook huid beschadigt, dan noemen we dat bijten. Happen kan op den duur overgaan in bijten. Dit komt doordat de hond vaak succes heeft van zijn agressieve gedrag.

Hond hapt met voortanden

Als je hond niet hapt in de lucht, maar met zijn voortanden, dan hangt het van de context af wat dit gedrag betekent. Een hond die ‘nibbelt’, dus zachtjes met zijn voortanden knabbelt aan je kleding of huid, bedoelt dit waarschijnlijk heel vriendelijk. Maakt je hond een duidelijke hap beweging, dan zal hij daarmee waarschijnlijk willen waarschuwen om diegene op afstand te houden. 

Waarom je hond een mens op afstand wilt houden, kan verschillen. Misschien vindt hij de persoon spannend, komt de persoon teveel in zijn persoonlijke ruimte, heeft je hond ergens last van, wil hij niet geaaid worden etc. 

Je hond happen naar mensen afleren

Het is verstandig om aan de slag te gaan met dit gedrag van je hond, al is het alleen maar om te voorkomen dat het erger wordt. Agressief gedrag heeft de neiging te verergeren wanneer er niet op de juiste manier mee wordt omgegaan. Bestrijd agressief gedrag van je hond nooit met agressie, leer je hond liever op de juiste manier om mensen te negeren

Verder lezen:

 

Aan de slag met dit gedrag

Leer je hond tijdens het wandelen beter gedrag in aanwezigheid van mensen:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen