beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond hangt in de lijn

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Je hond hangt in de lijn tijdens het wandelen, wat kan je hieraan doen?

Hond trekt (hard)

Sommige honden trekken hard aan de lijn tijdens het wandelen en hangen zichzelf daarbij soms zowat op. Een sliplijn wordt vaak gebruikt bij honden die trekken, maar is hier geen oplossing. De hond kan zelfs blessures oplopen door het gebruik van een sliplijn.

Gebruik van een sliplijn bij een trekkende hond

Natuurlijk is het wel belangrijk dat je je hond goed kunt houden en dat hij je niet omver trekt, al is het maar om de veiligheid tijdens het wandelen te waarborgen. Gelukkig zijn hier oplossingen voor:

Als je hond heel sterk is

Een hond loopt over het algemeen vlotter dan een mens. Je hond zal zich dus moeten aanpassen aan jouw looptempo. Je hond leren om niet te trekken, noemen we ‘wandelen zonder trekken’.

Cursus Wandelen zonder Trekken

Trekt je hond vooral naar dingen toe, zoals voorbijgangers en honden, lees dan even verder. 

Hond bijt in de lijn

Hangt je hond in de lijn, door in de lijn te bijten? Dit kan een reactie zijn op een spannende gebeurtenis tijdens het wandelen, overprikkeling of puber gedrag. 

Hond hangt in de lijn door afleiding tijdens de wandeling

Wordt je hond getriggerd door mensen, honden of andere dingen tijdens de wandeling, dan is het aanleren van wandelen zonder trekken niet voldoende. Je zult in dit geval je hond moeten leren om afleidingen te negeren

Aanleren ontspannen meelopen

Ontspannen wandelen met je hond is natuurlijk het fijnst. Het is dan belangrijk dat je hond niet constant in de lijn hangt. Het gebruik van een langere lijn, zodat je hond lekker de ruimte heeft om te snuffelen, kan ervoor zorgen dat je hond tijdens het wandelen minder in de lijn hangt.

Wandelen met een langere lijn

Leer je hond aanvullend als dat nodig is: wandelen zonder trekken en het negeren van ‘prikkels’.

In de lijn hangen afleren

Hangt je hond tijdens het wandelen in de lijn, dat is dat voor jullie beide niet ontspannen wandelen. Leer je hond wandelen zonder trekken:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen