beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond gromt naar kind

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Als je hond gromt naar een kind, neem dit signaal dan zeker serieus. Een grommende hond kan overgaan in een bijtende hond. Zeker met kinderen wil je natuurlijk dat de veiligheid voorop staat. 

Grommen naar kind 

Door te grommen, geeft je hond aan dat hij de situatie moeilijk vindt. Bestraf dit gedrag dus niet, het zal het gedrag van je hond op den duur niet doen veranderen. Correcties kunnen er wel toe leiden dat je hond de waarschuwing, het grommen, gaat overslaan. 

Corrigeer je hond niet, hoe gek dit misschien ook klinkt.

Een hond geeft vaak al heel subtiele signalen af, die verklappen dat hij een situatie moeilijk vindt. Het is zaak die subtiele signalen te leren herkennen en je hond te helpen door de situatie makkelijker voor hem te maken. 

Hond gromt en kwispelt →

Hond gromt ineens naar kind

Agressie kan plotseling lijken te ontstaan. Vaak is er toch al het een en ander aan gedrag en signalen aan vooraf gegaan, wat voor de oplettende en geoefende honden expert zeker duidelijk gemaakt zou hebben dat de hond zich al langere tijd niet zo prettig voelde in de situatie. Gedrag kan wel ineens omslaan, waarbij de hond de situatie in eerste instantie onprettig vond, maar geen agressie vertoonde. Ineens gaat de hond dan toch grommen. Dit is een logisch verloop, maar uiteraard kan je er erg van schrikken. 

Zo kan een hond die nooit bijt, ook ‘ineens’ overgaan tot happen of bijten. Het is belangrijk het gedrag van je hond te leren herkennen en voorspellen, om gevaarlijke situaties te voorkomen. 

Hond gromt zonder reden →

Hond gromt naar mijn kind

Een hond kan grommen naar alle kinderen, die je bijvoorbeeld tijdens het wandelen tegen komt, of naar je eigen kind of klein kind. Ook in huis en daarbuiten is het van groot belang deze interactie goed te begeleiden. Natuurlijk wil je de onderlinge band tussen beide goed houden of krijgen, hier is de nodige kennis en kunde bij nodig. 

Wil je hulp bij het begeleiden van je hond en je (klein) kind, dan helpt de cursus Hond – (klein) kind je verder. 

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen

Hond gromt naar mensen op straat

Onzekere hond

Hoe herken je een onzekere hond? Dit is niet zo vanzelfsprekend als je misschien denkt.  Lichaamstaal onzekere hond Een onzekere

Lees verder >>