Hond gromt naar kind

Als je hond gromt naar een kind, neem dit signaal dan zeker serieus. Een grommende hond kan overgaan in een bijtende hond. Zeker met kinderen wil je natuurlijk dat de veiligheid voorop staat. 

Grommen naar kind 

Door te grommen, geeft je hond aan dat hij de situatie moeilijk vindt. Bestraf dit gedrag dus niet, het zal het gedrag van je hond op den duur niet doen veranderen. Correcties kunnen er wel toe leiden dat je hond de waarschuwing, het grommen, gaat overslaan. 

Corrigeer je hond niet, hoe gek dit misschien ook klinkt.

Een hond geeft vaak al heel subtiele signalen af, die verklappen dat hij een situatie moeilijk vindt. Het is zaak die subtiele signalen te leren herkennen en je hond te helpen door de situatie makkelijker voor hem te maken. 

Hond gromt en kwispelt >>

Hond gromt ineens naar kind

Agressie kan plotseling lijken te ontstaan. Vaak is er toch al het een en ander aan gedrag en signalen aan vooraf gegaan, wat voor de oplettende en geoefende honden expert zeker duidelijk gemaakt zou hebben dat de hond zich al langere tijd niet zo prettig voelde in de situatie. Gedrag kan wel ineens omslaan, waarbij de hond de situatie in eerste instantie onprettig vond, maar geen agressie vertoonde. Ineens gaat de hond dan toch grommen. Dit is een logisch verloop, maar uiteraard kan je er erg van schrikken. 

Zo kan een hond die nooit bijt, ook 'ineens' overgaan tot happen of bijten. Het is belangrijk het gedrag van je hond te leren herkennen en voorspellen, om gevaarlijke situaties te voorkomen. 

Hond gromt zonder reden >>

Hond gromt naar mijn kind

Een hond kan grommen naar alle kinderen, die je bijvoorbeeld tijdens het wandelen tegen komt, of naar je eigen kind of klein kind. Ook in huis en daarbuiten is het van groot belang deze interactie goed te begeleiden. Natuurlijk wil je de onderlinge band tussen beide goed houden of krijgen, hier is de nodige kennis en kunde bij nodig. 

Wil je hulp bij het begeleiden van je hond en je (klein) kind, dan helpt de cursus Hond - (klein) kind je verder. Je kunt ook altijd even contact opnemen: info@hondentaak.nl