beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond gedrag verbeteren

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Het gedrag van je hond verbeteren, daarvoor is het belangrijk om te weten waarom je hond bepaald gedrag vertoont en uiteraard hoe je gedrag van je hond kunt beïnvloeden. 

Workshop ‘gedrag van je hond beïnvloeden’ →

Goed gedrag, is subjectief

Er bestaat niet zoiets als ‘het optimale gedrag voor een hond’, want elke hondeneigenaar heeft zijn eigen wensen. Het is dus allereerst belangrijk om in kaart te brengen hoe je wilt dat je hond zich gedraagt en om daarnaar toe te werken. Daarbij is het belangrijk:

  • Voorkom gedrag dat jij ongewenst vindt
  • Lok gedrag uit dat voor jou gewenst is en beloon dat
 

Wat je aandacht geeft, groeit. Dit gaat ook op voor het gedrag van je hond. Gedrag dat je hond vaak vertoont, blijft in stand. Dit geldt ook voor gedrag dat voor jou ongewenst is. Vandaar dat het belangrijk is, om dat gedrag zoveel mogelijk te voorkomen. Focus op het gedrag dat jij graag ziet. 

  • Onderzoek hoe je jouw hond kunt motiveren
 

Gedrag dat voor jouw hond belonend is, zal hij graag vertonen. Gedrag kan voor je hond belonend zijn, doordat jij het beloont (bewust of onbewust), doordat een ander het beloont of doordat het gedrag voor je hond zelfbelonend is. Je hebt dus niet altijd zelf volledig in de hand, welk gedrag je hond (zichzelf) aanleert. 

Je hond trainen

Wanneer je duidelijk hebt voor jezelf, welk gedrag van je hond je wel en niet wilt voeden, dan is het vervolgens belangrijk je hond het gedrag aan te leren dat je gewenst vindt. Het is dus belangrijk om te weten, hoe je dat moet doen. Honden leren sneller beter gedrag door middel van beloningen, dan door middel van straffen. Bovendien zorgt een diervriendelijke training voor een sterke onderlinge band, waar straffen resulteert in argwaan en soms zelfs agressie. Focus dus liever op het aanleren van gewenst gedrag.

Het gedrag van je hond verbeteren

Het trainen van je hond kan best een uitdaging zijn. Het is niet zo simpel om je hond op een slimme en leuke manier, gewenst gedrag aan te leren. Zeker niet als je hond zeer gemotiveerd is om gedrag te vertonen dat voor jou ongewenst is. Ik help je hier graag bij:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen