beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond eet poep

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Je hond eet poep tijdens de wandeling, een smerige gewoonte. Sommige honden eten kattenpoep, konijnenpoep, paardenpoep. Soms zelfs mensenpoep. Er zijn ook honden die alle soorten poep eten, ook die van hun soortgenoten. Of zelfs hun eigen poep.

Hond eet dingen van straat

Als je hond op straat poep of andere dingen eet, dan kan dat allereerst natuurlijk ongewenst zijn omdat je hond er ziek van kan worden. Je weet nooit wat je hond te pakken krijgt en of dat iets is dat slecht voor zijn gezondheid is. Zo kan poep sporen van middelen ontvangen (ontworming van een paard, drugs van een mens) die je niet aan je hond zou willen voeren. Dat is natuurlijk al voldoende reden om je hond geen dingen van straat te laten eten. Poep is daarnaast natuurlijk ook nog eens heel erg vies. 

Je hond poep eten afleren 

Pup eet eigen ontlasting

Pups hebben soms de neiging om hun eigen poep direct na het ontlasten te willen opeten. Dit kan gedrag zijn dat ze ‘hebben geleerd’ van hun moeder in het nest. De moederhond eet namelijk de ontlasting van de pups op om het nest schoon te houden. 

Alles leren over het opvoeden van een pup

Vaak is het voldoende om je pup na het ontlasten direct bij de ontlasting weg te houden en vaak dooft dit gedrag dan met de tijd vanzelf uit. Het wordt echter anders als je merkt dat je hond een gewoonte heeft gemaakt van poep eten tijdens het wandelen, of allerlei dingen van straat.

Hond poep eten afleren

Vaak is het poep eten een diepgewortelde gewoonte geworden voor je hond. Bovendien ervaart een hond dit als belonend. Hij eet de poep natuurlijk met een reden. Hij vindt het dus zelf een goed idee om poep te eten. Je zult misschien al gemerkt hebben dat het niet veel helpt als je je hond op zijn kop geeft? Je hond zal zich waarschijnlijk niet veel aantrekken van je gemopper en zich in allerlei bochten wringen om de poep wél op te eten. De oplossing zit hem in ‘je hond ander gedrag aanleren’. Je hond leren om de poep te negeren. Kan dat? Jazeker! Hoe dan? Ik help je graag verder met de cursus Poep eten:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen