beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond blaft naar voorbijgangers tijdens wandelen

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Als je hond blaft naar voorbijgangers tijdens wandelen, dan kan dat heel vervelend zijn. Niet alleen voor jou en de voorbijganger, maar zelfs voor je hond. Hoe leer je je hond om voorbijgangers te negeren?

Vraag gratis deze video aan voor meer informatie over het blaffen naar mensen:

Waarom blaft je hond naar voorbijgangers tijdens het wandelen?

Bij veel honden heeft het blaffen naar voorbijgangers een oorzaak, die ofwel te maken heeft met onzekerheid, ofwel enthousiasme. 

Onzekerheid ontstaat bij veel honden die als pup niet voldoende goede ervaringen met diverse mensen hebben opgedaan, ofwel omdat ze met sommige mensen minder goede ervaringen hebben opgedaan. Bij deze honden zie je ook vaak naar ze naar sommige voorbijgangers wel blaffen en naar andere niet. 

Wanneer je hond enthousiast is en alle mensen leuk vindt en wil begroeten, kan hij voorbeeld blaffen omdat hij aangelijnd is naar mensen toe wil waar hij niet op af kan. 

Blaft je hond naar alle mensen?

Breng in kaart naar welke soorten voorbijgangers je hond wel en niet blaft. Dit is zeer zinvol als je met dit gedrag wilt gaan oefenen, om het te verbeteren. Het is dan belangrijk dat je het gedrag van je hond leert (her)kennen dat je bijvoorbeeld weet naar welke voorbijgangers je hond wel en niet blaft tijdens het wandelen.

Soms reageren honden bijvoorbeeld op mensen die hen aan iemand doen denken, of alleen op mannen, mensen met hoeden, stokken etc. Het is zeer nuttig om van je eigen hond te weten naar welke voorbijgangers hij wel en niet blaft tijdens het wandelen. Als je dit (nog) niet weet, let er dan op zodat je dit in kaart kunt brengen. Sommige honden reageren niet op specifieke mensen, maar blaffen naar alle voorbijgangers tijdens het wandelen. 

Je hond leren om rustig te reageren op voorbijgangers

Uiteindelijk wil je je hond leren om uit zichzelf op een andere manier te reageren als je voorbijgangers passeert, waar je hond momenteel tijdens het wandelen naar blaft. Maar hoe doe je dat? Zo’n training bestaat altijd uit stappen. Je begint makkelijk, met het aanleren van ander gedrag. Vervolgens ga je tijdens het wandelen aan de slag met de juiste oefeningen om je hond te leren om voorbijgangers tijdens het wandelen te negeren. Wil je hierbij hulp? Ik help je graag verder en de beste manier waarop ik dat kan doen, is de cursus Sociale Hond. Je vindt hier alle informatie:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen