beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond blaft naar visite

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Als je hond blaft naar de visite dan is dat natuurlijk heel vervelend. Je voelt je misschien opgelaten naar de visite, je moet je over de visite ontfermen én over de hond. Als je hond niet ophoudt met blaffen, dan kan je nauwelijks een gesprek voeren. Wat te doen?

Waarom blaft je hond naar de visite?

Veel honden blaffen zodra de deurbel gaat, of als er mensen aan de deur staan. Veel honden reageren ook op visite, mensen die het huis binnenkomen. Voor honden is het huis hun veilige plek. Je hond kan blaffen naar visite vanuit opwinding, territoriale aanleg, angst of enthousiasme. Gelukkig is het gedrag dat je goed kunt veranderen:

Je hond ontspannen gedrag aanleren bij visite

De kans dat het geblaf van je hond bij het ontvangen van visite vanzelf stopt, is niet groot. De kans dat het blaffen steeds erger wordt, wel. Totdat je je hond een andere reactie op visite aanleert. 

Je visite instrueren

Misschien heb je al gemerkt dat je hond op sommig bezoek sterker reageert dan op ander bezoek. 

Wat doet de visite, waar je hond niet zo sterk op reageert?

Per hond is verschillend wat de juiste aanpak is. Veel honden vinden het lastig als ze door de visite worden aangekeken of als ze direct door de visite worden geaaid. Veel honden willen eerst even rustig kennismaken als een hond. Wat vaak betekent dat de hond eerst op zijn gemak wat wilt snuffelen. 

Weet jij welke benadering het beste past bij jouw hond? Laat het dan weten aan je bezoek.  

Als je hond blaft naar de visite

Sommige honden blaffen onophoudelijk naar de visite. Vaak zijn het vooral de momenten waarop de visite binnen komt, als er tussendoor iemand opstaat (bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan) en vervolgens weer zodra de visite vertrekt. Je hond rustig gedrag aanleren in aanwezigheid van de visite? 

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen