beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond blaft naar andere honden op straat

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Je hond blaft naar andere honden op straat, maar liever wil je lekker rustig wandelen met je hond? Ik help je graag verder.

Waarom blaft je hond naar andere honden?

Vindt jouw hond andere honden heel leuk? Of heb je het idee dat jouw hond andere honden misschien juist wel spannend vindt? Beiden kunnen een reden zijn waarom je hond blaft naar andere honden.

Als je hond andere honden heel leuk vindt en er niet naartoe mag, bijvoorbeeld omdat hij aan de lijn zit, dan kan dat leiden tot blaffen naar de andere honden op straat. 

Maar ook als je hond andere honden juist spannend vindt, is de kans groot dat hij ernaar gaat blaffen op straat. Voor ons lijkt dit onlogisch – je hond trekt immers extra de aandacht van de andere hond. Hij kan de andere hond beter negeren. En dat is precies wat je je hond, die op straat naar andere honden blaft, wil aanleren.

Leer je hond dat hij andere honden negeert

Klinkt dit als een onmogelijke opgave? Met de juiste stappen kan je je hond echt leren om andere honden op straat te negeren:

Je hond aanleren om andere honden op straat te negeren

Je hond moet sowieso leren dat hij andere honden op straat voorbij loopt zonder ernaar te blaffen. Hij kan namelijk niet naar elke andere hond toe op straat, al zou hij dat willen. Als je hond de rest van zijn leven naar andere honden op straat blaft, dan hebben jullie nooit een rustige wandeling.

Je hond blaft naar andere honden op straat - leer hem beter gedrag

Misschien heb je geprobeerd om dit gedrag van je hond te corrigeren? Vaak werkt het heel tijdelijk, als het al werkt. Dit heeft te maken met de motivatie van jouw hond om te blaffen naar andere honden op straat. Wat op de lange termijn echt werkt, is je hond ander, beter, gedrag aanleren:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen

Je hond begrenzen

Hond eet poep

Je hond eet poep tijdens de wandeling, een smerige gewoonte. Sommige honden eten kattenpoep, konijnenpoep, paardenpoep. Soms zelfs mensenpoep. Er

Lees verder >>