beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond blaft naar andere honden aan de riem

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Je hond blaft naar andere honden aan de riem, maar jij wilt graag ontspannen wandelen met je hond? Wat kan je eraan doen om dit gedrag te veranderen/ verbeteren?

Laat ik beginnen met het feit dat dit gedrag ontzettend veel voorkomt. Je hebt misschien het idee dat je de enige bent die te maken heeft met een hond die blaft naar andere honden aan de riem, maar dat is absoluut niet waar. Het goede nieuws is, dat je ontzettend goed kunt oefenen met je hond om wél ontspannen te kunnen wandelen in de toekomst. Laat het er dus niet bij zitten.

Blaft je hond naar andere honden aan de riem, of ook als je hond los loopt?

Wanneer honden aangelijnd én los lopen, zie je soms een duidelijk verschil. Het komt vaak voor dat een hond los van de riem niet uitvalt, maar aan de riem wel. Loopt jouw hond altijd aan de riem, dan is het niet gezegd dat het zomaar een goed idee is om de riem los te maken, al zullen mensen dit op straat mogelijk weleens zeggen. “Laat je hond los, dan is er niets aan de hand”, is soms een advies dat hondeneigenaren krijgen wanneer hun hond blaft naar andere honden aan de riem. Dat is echter zeker niet altijd het geval. Oefen dus eerst met je hond aan de riem, beter gedrag in reactie op andere honden tijdens het wandelen. 

Blaft je hond naar alle andere honden, als hij aan de riem loopt?

Veel honden reageren niet op álle andere honden. Soms ook wel. Vaak zijn er honden waar je hond meer op reageert dan op andere honden. Wat zijn de specificaties van de honden waarnaar jouw hond blaft aan de riem? Dit is zinvol om te weten, zodra je gaat oefenen om je hond beter gedrag aan te leren. Wat kenmerkt deze honden? Zijn dit uiterlijke kenmerken? Grote of kleine honden? Een specifiek ras? Kleur? Ook kan je hond blaffen naar honden die zich op een bepaalde manier gedragen. 

Je hond afleren om te blaffen naar andere honden

Wanneer je je hond wilt leren om niet meer te blaffen naar andere honden, doe je dit niet door het gedrag van je hond te corrigeren maar door je hond ander gedrag aan te leren. Je zult zien dat als je jouw hond een ontspannen reactie aanleert, je op de lange termijn écht ontspannen kunt wandelen met je hond:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen