beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond blaft alleen thuis

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Blaft je hond als hij alleen thuis is? Probeer te achterhalen waarom. Dit kan je goed doen door je hond eens te filmen als hij alleen thuis is. Bijvoorbeeld door een apparaat op video stand te zetten bij vertrek, installeer een app of koop een camera waarbij je je hond op afstand kunt bekijken via je telefoon. 

Je hond kan blaffen als hij alleen thuis is omdat:

  • alleen thuis blijven heeft je hond niet geleerd
  • je hond vindt het heel onprettig om alleen thuis te blijven
  • hij reageert op geluiden in en rondom huis
  • er lopen mensen of honden voorbij
 

Honden kunnen niet alleen thuis willen blijven omdat ze angstig zijn, gefrustreerd of bijvoorbeeld omdat ze zich dan vervelen. Een hond kan blaffen, maar ook bijvoorbeeld onzindelijk worden. Als je hond angstig is om alleen thuis te zijn, noemen we dat ook wel verlatingsangst. Weten of je hond verlatingsangst heeft? Vraag gratis deze video aan:

Hond blaft als iemand weg gaat

Sommige honden blaffen alleen op het moment dat iemand weg gaat en stoppen daarna. Natuurlijk is het ook dan goed om te weten wat de hond daarna doet. Of hij stopt met blaffen en dan ontspannen is. In dat geval is het goed om de hond een positieve associatie te leren met het vertrek van iemand uit het huis. Dat is alleen voldoende, mits de hond na het vertrek wél ontspannen is. Dus als de hond alleen blaft als iemand weg gaat en daarna stil is, maar ook ontspannen is. 

Is de hond na vertrek niet ontspannen, vraag dan hierboven de video aan om na te gaan of je hond misschien verlatingsangst heeft, of volg de online cursus Alleen Thuis om je hond te leren alleen thuis te blijven zonder te blaffen.

Hond blaft als we weg zijn

Het is belangrijk om te weten wanneer je hond begint met blaffen wanneer je van huis bent, maar ook na hoeveel tijd je hond onrustig wordt na je vertrek. 

Dat vertelt je namelijk iets over de tijd dat je hond wél ontspannen alleen thuis kan zijn. Begint je hond direct te blaffen zodra je vertrekt, of duurt het een tijdje? Het is belangrijk daar een beeld van te krijgen, want het vertelt je waar je moet beginnen met oefenen. Je hond leren niet te blaffen als je weg bent.

Hond leren om niet te blaffen als hij alleen thuis is

Door middel van de juiste training leer je je hond ontspannen alleen thuis blijven:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen

Pup kopen

Pup kopen

Als je een pup wilt kopen, waar moet je dan op letten? Je pup weloverwogen uitkiezen, voorkomt problemen. Wat belangrijk

Lees verder >>