beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond blaffen afleren met clicker

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Je hond blaffen afleren met een clicker, hoe doe je dat? Bij het afleren van blaffen, denk je misschien direct aan het corrigeren van ongewenst gedrag van je hond. Dat lijkt natuurlijk ook de meest voor de hand liggende optie, zodra je je hond iets wilt afleren. Toch zal je zien dat een andere aanpak een veel beter resultaat geeft. Hoe komt dat?

Je hond blaffen afleren met een clicker

Ongewenst gedrag afleren, met gebruik van een clicker, kan dat wel? Jazeker! Je kunt je hond prima gedrag afleren, op een beloningsgerichte manier. Zo kan je je hond ook heel goed de betekenis van ‘nee’ aanleren, zonder dat je je hond daarbij straft om dat duidelijk te maken.

Wil je je hond blaffen afleren met gebruik van een clicker? Dan moet je eerst goed overweg kunnen met een clicker, en natuurlijk moet je hond de betekenis van de clicker begrijpen. 

Hoe gebruik ik een clicker? →

Voor het afleren van blaffen met het gebruik van een clicker, is het ook belangrijk om je verder te verdiepen in het blaffen. 

Blaffen afleren →

Zodra je precies weet waarom je hond blaft, wanneer, waarnaar etc., kan je door middel van de juiste training het blaffen afleren. De clicker is een hulpmiddel dat je kunt gebruiken bij het beloningsgericht trainen van je hond, maar de clicker is geen voorwaarde. Beloningsgericht trainen kan met én zonder clicker.

Cursussen om je hond blaffen af te leren

Wij werken altijd beloningsgericht. Daarbij kan je dus een clickers gebruiken, maar dat is geen vereiste. De clicker is een optioneel onderdeel van beloningsgericht trainen. Ben je benieuwd naar ons cursus aanbod om je hond blaffen af te leren? Kijk naar de situatie waarin je hond blaft en welke cursus daarbij past. Of neem even contact met ons op als je twijfelt:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen