beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond bijt andere hond

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Je hond bijt een andere hond en wat nu? De interactie tussen honden kan best ingewikkeld zijn. Wanneer de ene hond de andere hond bijt, wordt er natuurlijk snel verwijtend naar de bijtende hond gekeken. Echter, het is niet altijd zo dat de hond die bijt, alleen schuld heeft. 

Als je hond op andere honden afrent

Zoekt je hond andere honden op, maar is hij er niet vriendelijk tegen? Dan is het belangrijk je hond te gaan leren om andere honden te negeren. 

Leer je hond om andere honden te negeren (met rust te laten) 🐾 → 

Andere honden opzoeken en vervolgens ‘ruzie zoeken’ is natuurlijk niet zo handig. Leer je hond is dit geval dus, dat hij de andere honden beter uit de weg kan gaan. Dat hij ‘niets hoeft’ met deze andere honden. 

Wordt jouw hond ongewild benaderd door andere honden?

Het kan ook zo zijn, dat jouw hond eigenlijk helemaal geen contact wilt met soortgenoten. Dat hij van zich af bijt, wanneer hij ongewild benaderd wordt. Niet elke hond zit te wachten op contact met andere honden.

Goede interactie tussen honden → 

Wil jouw hond duidelijk geen contact, probeer dit dan voor je hond in goede banen te leiden. Je kunt andere honden uit de weg gaan, je hond leren zijn aandacht bij jou te houden, of meer wandelen in gebieden waar honden aangelijnd op of afstand lopen. 

Vindt jouw honden andere honden vooral eng of spannend en weet hij niet goed hoe hij zich moet gedragen tegenover andere honden, dan kan je werken aan een betere socialisatie

Veiligheid

Veiligheid moet altijd prioriteit zijn, voor jouw hond én andere honden. Zorg dus dat je veiligheid kunt garanderen. Leer je hond eventueel een muilkorf aan, maar ga vooral aan de slag met het begrijpen en leren beïnvloeden van het gedrag van je hond. Gedrag goed begrijpen en er op de juiste manier meer leren omgaan, geeft een gevoel van meer controle en zekerheid. 

Je hond beter gedrag aanleren in reactie op andere honden

Neem geen genoegen met deze situatie en dit gedrag, maar ga ermee aan de slag. Er vaak is vaak meer winst te behalen dan je nu misschien denkt:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen