beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hond bijt alles kapot als hij alleen is

  Diervriendelijke aanpak

  Neem gerust contact op

van 80 reviews
Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Als je hond alles kapot bijt als hij alleen is, dus op het moment als jij weg bent, waarom doet je hond dit dan? Er zijn diverse mogelijkheden, die hieronder aan bod komen.

Waarom bijt je hond alles kapot?

Slopen kan een teken zijn van verlatingsangst, maar dat hoeft zeker niet. Zo kan alles kapot bijten bijvoorbeeld ook samenhangen met de leeftijdsfase van een hond. Dingen kapot bijten komt veel voor bij pups en jonge honden:

Is jouw hond een pup? →

Is jouw hond een typische puber? →

Het gedrag kan ook samenhangen met een vorm van verlatingsangst. Vraag hier gratis meer informatie aan om te onderzoeken of je mogelijk te maken hebt met verlatingsangst bij jouw hond:

Het gedrag van je hond als hij alleen is

Mogelijk heeft het feit dat je hond alles kapot bijt als hij alleen is, te maken met ‘moeilijk alleen kunnen zijn’. Je kunt jezelf de volgende vragen stellen om deze mogelijkheid te onderzoeken:

  • Sloopt je hond ook als je erbij bent? Of alleen als jij weg bent?
  • Hoe reageert je hond verder op het moment dat je hem alleen laat?
  • Hoe gedraagt je hond zich als hij een bepaalde periode alleen thuis is?
  • Zou het kunnen zijn dat je hond zich verveelt als hij thuis is? 
 

Veel hondeneigenaren denken dat een hond zich niet zal vervelen wanneer er speeltjes in huis liggen. Dat is echter geen garantie om verveling tegen te gaan.

Een hond die moeilijk alleen kan zijn, kan bijvoorbeeld ook ’s nachts gaan slopen. Alleen zijn, betekent dus niet altijd ‘daadwerkelijk helemaal alleen thuis zijn’. Wanneer je boven in bed ligt en de hond beneden blijft, ook daar kunnen sommige honden moeite mee hebben.

Een hond kan in de meeste gevallen goed leren om een aantal uren alleen thuis te zijn, zonder alles kapot te bijten.

Je hond leren om alleen thuis te blijven

Vindt je hond het misschien lastig om alleen thuis te blijven en zou het dingen kapot bijten daarmee kunnen samenhangen? Dan is het belangrijk om je hond te gaan leren om op een ontspannen manier alleen thuis te kunnen blijven:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen

Hond trekt

Hond trekt

Het komt vaak voor dat een hond trekt tijdens het wandelen. Waarom eigenlijk? Wandelen met een trekkende hond is natuurlijk

Lees verder >>