beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond angstig buiten

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Is je hond angstig buiten, dan kan dat verschillende oorzaken hebben, zoals:

  • Niet gewend zijn aan de (drukke) omgeving
  • Slechte ervaringen met situaties buiten
  • Angst voor geluiden of andere dingen die buiten aan de hand zijn
 

Welke reden de angst kent, het is op die manier voor jouw hond natuurlijk niet leuk om naar buiten te gaan. Misschien zie je dat ook al terug in het gedrag van je hond, op het moment dat je bijvoorbeeld de lijn pakt. Je hond leert op een gegeven moment relaties leggen tussen het 1 en het ander. Hij voorspelt dus al dat de lijn betekent dat je hem mee zal nemen naar buiten.

Wat moet je doen als je hond buiten angstig is?

Kortweg moet je je hond zijn vertrouwen (terug) geven. Je hond is angstig buiten, wat betekent dat hij zich niet voldoende op zijn gemak voelt. Hem dus langzaam laten wennen aan de omgeving en hem leren dat naar buiten gaan echt heel leuk kan zijn.

Wat moet je vooral niet doen als je hond buiten angstig is?

Om dat voor elkaar te krijgen, heeft het dus geen enkele zin om je hond bloot te stellen aan dingen die je hond heel erg eng vindt buiten. Op die manier is de kans groot dat hij alleen maar banger wordt.

Je hond minder angstig maken buiten

Het is belangrijk dat je connectie gaat maken met je hond, hem leert steunen op de juiste manier en buiten dingen met hem doet die hij heel erg leuk vindt.

Alleen op die manier zal het gedrag van je hond langzaam beter worden. Geduld is, zeker als je te maken hebt met een hond met angst, een schone zaak. Het is in combinatie met begrip, en de juiste kennis van training, onmisbaar om je hond te leren zijn omgeving (terug) te vertrouwen. 

Mijn hond heeft vooral angst voor vreemde mensen →
Mijn hond heeft vooral angst voor andere honden →

Angstige hond uitlaten

Wandel je met een angstige hond, dan heeft je hond mogelijk de wens om in sommige situaties te vluchten? (Naar huis te rennen, of weg van een situatie die je hond spannend of eng vindt):

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen