Hond angstig buiten

Is je hond angstig buiten, dan kan dat verschillende oorzaken hebben, zoals:

  • Niet gewend zijn aan de (drukke) omgeving
  • Slechte ervaringen met situaties buiten
  • Angst voor geluiden of andere dingen die buiten aan de hand zijn

Welke reden de angst kent, het is op die manier voor jouw hond natuurlijk niet leuk om naar buiten te gaan. Misschien zie je dat ook al terug in het gedrag van je hond, op het moment dat je bijvoorbeeld de lijn pakt. Je hond leert op een gegeven moment relaties leggen tussen het 1 en het ander. Hij voorspelt dus al dat de lijn betekent dat je hem mee zal nemen naar buiten.

Wat moet je doen als je hond buiten angstig is?

Kortweg moet je je hond zijn vertrouwen (terug) geven. Je hond is angstig buiten, wat betekent dat hij zich niet voldoende op zijn gemak voelt. Hem dus langzaam laten wennen aan de omgeving en hem leren dat naar buiten gaan echt heel leuk kan zijn.

Wat moet je vooral niet doen als je hond buiten angstig is?

Om dat voor elkaar te krijgen, heeft het dus geen enkele zin om je hond bloot te stellen aan dingen die je hond heel erg eng vindt buiten. Op die manier is de kans groot dat hij alleen maar banger wordt.

Hond angstig buiten

Je hond minder angstig maken buiten

Het is belangrijk dat je connectie gaat maken met je hond, hem leert steunen op de juiste manier en buiten dingen met hem doet die hij heel erg leuk vindt.

Alleen op die manier zal het gedrag van je hond langzaam beter worden. Geduld is, zeker als je te maken hebt met een hond met angst, een schone zaak. Het is in combinatie met begrip, en de juiste kennis van training, onmisbaar om je hond te leren zijn omgeving (terug) te vertrouwen.

Gratis video over het verminderen van angst bij je hond

Meer leren over angst bij jouw hond? Vraag hier de gratis video en meer informatie aan:

P.s. Is je hond vooral angstig voor andere honden en vreemde mensen? Kijk dan hier:

Mijn hond heeft vooral angst voor vreemde mensen >>
Mijn hond heeft vooral angst voor andere honden >>