Hond lange lijn 3 meter

Een 3 meter lijn geeft je hond meer ruimte en jou meer kans om je hond gehoorzaamheid aan te leren. Een (lange) lijn is belangrijk voor veiligheid in bijvoorbeeld de volgende situaties:

  • als je langs een weg loopt, om je hond te beschermen tegen verkeer
  • zolang je je hond nog niet onder controle hebt
  • je hond (nog) niet gewenst omgaan met de situatie

Hondenriem 3 meter

Je hond sturen doe je door met hem te communiceren, bij voorkeur is dat niet waar de lijn voor dient. Wanneer een lijn gebruikt wordt om te sturen, is de kans groot dat deze juist problemen veroorzaakt. Zoals:

  • een hond die (alleen) gestuurd wordt met de lijn luistert niet als hij los is
  • de hond leert aan de lijn geen commando's
  • door de beperking van de lijn ontwikkelt de hond ongewenst gedrag

Het betekent niet dat je je hond alleen los van de lijn gehoorzaamheid kunt aanleren. Behandel je hond dus aan de lijn niet anders dan los. Koop een zo lang mogelijke lijn. Deze lengte moet hanteerbaar zijn, in combinatie met het gedrag van jouw hond. Als het voldoet aan dit criterium, kan je lijn eigenlijk nooit te lang zijn.

Een makkelijk hanteerbare lange lijn voor je hond

Op straat vind ik een lijn van 3 meter goed hanteerbaar en geschikt om even in te korten als het moet en lang te laten als de situatie te toelaat. Je hond kan dan snuffelen en ontspannen. Hij heeft voldoende lengte om zijn persoonlijke ruimte te handhaven wanneer de lijn op volledige lengte is.

Assortiment lange hondenlijnen 3 meter lengte >>

In onderstaande video kan je goed zien hoe lang een 3 meter lijn precies is. Aan het einde van de video zie je hoe je deze lijn kunt opbossen om hem korter te maken, zonder dat je de lijn om je hand windt (met een sterke hond kan dat namelijk nare gevolgen hebben als de lijn ineens strak trekt). 

Lange lijn kopen voor je hond?

Een lange lijn aanschaffen voor je hond?

Bestel hier je 3-meter hondenlijn >>