beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond lange lijn 3 meter

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Een 3 meter lijn geeft je hond meer ruimte en jou meer kans om je hond gehoorzaamheid aan te leren. Een (lange) lijn is belangrijk voor veiligheid in bijvoorbeeld de volgende situaties:

  • als je langs een weg loopt, om je hond te beschermen tegen verkeer
  • zolang je je hond nog niet onder controle hebt
  • je hond (nog) niet gewenst omgaan met de situatie

Hondenriem 3 meter

Je hond sturen doe je door met hem te communiceren, bij voorkeur is dat niet waar de lijn voor dient. Wanneer een lijn gebruikt wordt om te sturen, is de kans groot dat deze juist problemen veroorzaakt. Zoals:

  • een hond die (alleen) gestuurd wordt met de lijn luistert niet als hij los is
  • de hond leert aan de lijn geen commando’s
  • door de beperking van de lijn ontwikkelt de hond ongewenst gedrag
 

Het betekent niet dat je je hond alleen los van de lijn gehoorzaamheid kunt aanleren. Behandel je hond dus aan de lijn niet anders dan los. Koop een zo lang mogelijke lijn. Deze lengte moet hanteerbaar zijn, in combinatie met het gedrag van jouw hond. Als het voldoet aan dit criterium, kan je lijn eigenlijk nooit te lang zijn.

Een makkelijk hanteerbare lange lijn voor je hond

Op straat vind ik een lijn van 3 meter goed hanteerbaar en geschikt om even in te korten als het moet en lang te laten als de situatie te toelaat. Je hond kan dan snuffelen en ontspannen. Hij heeft voldoende lengte om zijn persoonlijke ruimte te handhaven wanneer de lijn op volledige lengte is.

Assortiment lange hondenlijnen 3 meter lengte >>

3 meter lange lijn kopen voor je hond?

Een hondenriem met een langte van 3 meter, geeft je hond net dat beetje meer ruimte wanneer je hem aangelijnd uitlaat. Dit leidt vaak tot minder treken tijdens het wandelen

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen