beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe leer ik mijn hond ‘hier’ komen?

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

‘Hier’ aanleren is iets dat je al vroeg kunt oefenen met je hond. Al is het maar in huis, in de tuin buiten, of aan de (lange) lijn tijdens het wandelen. Elke keer dat je hond thuis naar je toe rent (omdat je iets doet waar je hond nieuwsgierig van wordt, zoals het openen van de koelkast), roep jij ‘hier!’. Zo ontstaat de eerste koppeling tussen gedrag en commando.

Als je het leuk vindt om te leren hoe je hond nieuwe dingen leert:

Je hond oefeningen aanleren → 

Voor het aanleren van alle soorten oefeningen geldt: als je ervoor zorgt dat de oefening voor je hond voelt als een leuk spel, dan heb je grote kans dat je hond snel meewerkt.

Leer je hond ‘hier’

Misschien wel het belangrijkste commando om je hond te leren: bij je komen wanneer je hem roept. Wat is daarvoor nodig?

1. Motivatie

Hoe zorg je ervoor dat je hond bij je komt? In deze situatie is je hond niet aangelijnd en als je hond dus zelf niet gemotiveerd is, wordt het lastig.

2. Oefening baart kunst

Zoals met alle commando’s: oefen eerst in een prikkelarme omgeving met weinig afleiding. Dat maakt het voor jouw hond veel makkelijker. 

3. Ga voor veiligheid

Luistert je hond (nog) niet? Dan is loslopen in een omgeving die niet is omheind potentieel gevaarlijk. Een lange lijn kan in zo’n geval uitkomst bieden.

Ook aan een lange lijn, kan je heel goed een start maken met het aanleren van deze oefening.

Leer je hond ‘hier’ komen

Wil je meer leren over het aanleren van commando’s? Misschien is de Online Puppy/ Basis Cursus iets voor jou

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen