beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Blaffende honden

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Blaffende honden bijten niet, we kennen het spreekwoord allemaal. Veel blaffende honden zullen niet bijten, maar een garantie is het zeker niet. Honden blaffen in heel veel situaties. De ene hond blaft sneller dan de andere. Sommige honden hebben veel aanleg en zijn echte ‘blaffers’, zij blaffen om het minste. Andere honden blaffen nauwelijks, of in heel specifieke situaties. 

Wat betekent het als een hond blaft?

Als je kijkt naar de communicatie middelen die een hond tot zijn beschikking heeft, dan is blaffen vergelijkbaar met ‘praten’. De vocale versie dan. Want honden communiceren ontzettend veel non-verbaal. 

Herken jij de non-verbale communicatie van je hond? Als het antwoord ‘nee’ is, zou het een reden kunnen zijn waarom je hond veel blaft. Negeer je de communicatie van je hond, dan kan je hond het nodig vinden om te blaffen om op die manier duidelijker te communiceren. Te schreeuwen, als het ware, omdat je niet reageert op zijn gefluister. 

(Subtiele) hondentaal leren (her)kennen

Het is interessant om na te gaan in welke situaties je hond (veel) blaft. Bijvoorbeeld:

  • Als je hond alleen thuis is
  • In de tuin
  • Tijdens het wandelen
  • Mee in de auto
  • Om aandacht
  • Wanneer je met hem speelt
  • Omdat hij de bal wil
  • Etc.
 

Vaak is het blaffen op iets of iemand gericht. Die situatie, hetgeen waar hij naar blaft en de hondentaal daaromheen, geeft je veel informatie over de oorzaak van het blaffen van je hond. Heb je zelf geen idee, dan kan een goede hondengedragstherapeut er zeker iets over zeggen.

Neem gerust contact op als je wilt

Veel gedrag van je hond kan je beïnvloeden door er op de juiste manier mee om te gaan. Ook blaffen kan je verminderen. Door de juiste omgang en training kan je de situaties waarin en momenten waarop je hond blaft, absoluut verminderen. Het is daarbij belangrijk om de oorzaak van het blaffen te kennen. Je hond zal niet blaffen zonder reden, er gaat altijd een reden (motivatie) schuil achter gedrag. 

Blaffende honden

Veel mensen zitten niet te wachten op blaffende honden. Honden blaffen nou eenmaal af en toe, maar het is niet nodig om een hond heel erg veel te laten blaffen. Sterker nog: het is voor je hond zelf ook niet erg rustgevend om heel veel te blaffen. Je hond minder laten blaffen:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen