Beloningssnoepjes voor je hond

Beloningssnoepjes worden vaak gebruikt in hondentraining om een hond (nieuw) gedrag aan te leren. De hond wordt verleid om een bepaalde houding aan te nemen (denk aan oefeningen als zit en lig) of op een bepaalde manier te bewegen. Het doel van de training kan ook zijn dat de hond wordt gemotiveerd om de juiste keuzes te maken. Vaak vindt hij dan iets anders bijzonder interessant en is het de uitdaging om de aandacht van de hond te krijgen. Hierbij kunnen beloningssnoepjes een uitstekend hulpmiddel zijn.

Welke beloningssnoepjes zijn geschikt voor je hond?

  • Allereerst is het belangrijk om op zoek te gaan naar de beloningssnoepjes waar jouw hond gemotiveerd door raakt. Anders zijn ze voor training waardeloos.
  • Het gaat er niet om dat je hond veel te eten krijgt tijdens training, maar om de verleiding van de neus. Gebruik dus bij voorkeur beloningen die heel klein (te maken) zijn.

Ik kan hier dus alleen een algemene voorkeur schetsen, die voor het merendeel van de honden opgaat. Wat jouw hond het lekkerst vindt, is een kwestie van experimenteren.

Worst

Een beloning die veel gebruikt wordt en door de meeste honden gewaardeerd, is een maaltijd worst voor honden. Bijvoorbeeld Rodi worst. Deze snij je voor de training in kleine stukjes. Het is dus iets meer werk. De worst is zacht en dus kort houdbaar na openen. Het voordeel is dat je een deel van de maaltijd kunt vervangen door deze worst.

Gedroogd

Er zijn diverse beloningen te koop, die bestaan uit gedroogd vlees of gedroogde vis. Zoals kip. Deze beloningen bestaan voor 100% uit vlees of vis en bevatten (meestal) geen toevoegingen. Dat maakt de beloningen gezond.

Strips of sticks

Vleesstrips of sticks. Deze kan je gebruiken in kleine stukjes. Ze zijn vaak makkelijk te breken als ze niet uitgedroogd zijn. Sticks zijn vaak per stuk verpakt en zijn op die manier goed te bewaren. Bijvoorbeeld van Vitakraft.

Tube

Er bestaan trainingstubes voor honden. De hond eet dan een beetje pasta uit een tube. De vraag is hoe gezond de inhoud is, maar veel honden zijn er wel dol op. Het kan praktisch zijn als je hond bij het voeren van de beloning pijnlijk op je vingers knabbelt, maar een nadeel kan zijn dat je constant deze tube in je handen houdt. Deze tubes zijn verkrijgbaar van Tubidog of Trixie.

Je hond trainen kan door middel van een online hondencursus. Bekijk hier het aanbod:

Online Hondencursussen >>