beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Beloningssnoepjes voor je hond

  Diervriendelijke aanpak

  Neem gerust contact op

van 80 reviews
Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Beloningssnoepjes worden vaak gebruikt in hondentraining om een hond (nieuw) gedrag aan te leren. De hond wordt verleid om een bepaalde houding aan te nemen (denk aan oefeningen als zit en lig) of op een bepaalde manier te bewegen. Het doel van de training kan ook zijn dat de hond wordt gemotiveerd om de juiste keuzes te maken. Vaak vindt hij dan iets anders bijzonder interessant en is het de uitdaging om de aandacht van de hond te krijgen. Hierbij kunnen beloningssnoepjes een uitstekend hulpmiddel zijn.

Welke beloningssnoepjes zijn geschikt voor je hond?

  • Allereerst is het belangrijk om op zoek te gaan naar de beloningssnoepjes waar jouw hond gemotiveerd door raakt. Anders zijn ze voor training waardeloos.
  • Het gaat er niet om dat je hond veel te eten krijgt tijdens training, maar om de verleiding van de neus. Gebruik dus bij voorkeur beloningen die heel klein (te maken) zijn.
 

Ik kan hier dus alleen een algemene voorkeur schetsen, die voor het merendeel van de honden opgaat. Wat jouw hond het lekkerst vindt, is een kwestie van experimenteren.

Worst

Een beloning die veel gebruikt wordt en door de meeste honden gewaardeerd, is een maaltijd worst voor honden. Deze snij je voor de training in kleine stukjes. Het is dus iets meer werk. De worst is zacht en dus kort houdbaar na openen. Het voordeel is dat je een deel van de maaltijd kunt vervangen door deze worst.

Honden maaltijdworsten →

Gedroogd

Er zijn diverse beloningen te koop, die bestaan uit gedroogd vlees of gedroogde vis. Zoals kip. Deze beloningen bestaan voor 100% uit vlees of vis en bevatten (meestal) geen toevoegingen. Dat maakt de beloningen gezond.

Gedroogde vis/ vlees beloningssnacks →

Strips of sticks

Vleesstrips of sticks. Deze kan je gebruiken in kleine stukjes. Ze zijn vaak makkelijk te breken als ze niet uitgedroogd zijn. Sticks zijn vaak per stuk verpakt en zijn op die manier goed te bewaren. 

Vlees en vis sticks om je hond te trainen → 

Tube

Er bestaan trainingstubes voor honden. De hond eet dan een beetje pasta uit een tube. De vraag is hoe gezond de inhoud is, maar veel honden zijn er wel dol op. Het kan praktisch zijn als je hond bij het voeren van de beloning pijnlijk op je vingers knabbelt, maar een nadeel kan zijn dat je constant deze tube in je handen houdt. 

Trainingstubes →

Aan de slag met het verbeteren van het gedrag van je hond? Je vindt hier ons complete aanbod online trainingen. 

Je hond beloningsgericht trainen

Je kunt je hond veel nieuwe dingen leren door hem te belonen voor goed gedrag:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen